tisdag 1 maj 2007

Annorlunda Valborg

För inte så många år sedan var vi några av alla de där tusentals som firade Valborg intensivt i Uppsala. Forsränning, sillunch, mösspåtagning, Allmänna Sången vid Gunillaklockan... Nostalgi är bara förnamnet.

I år firade vi återigen Valborg tillsammans, denna gång dock i småstadens famn. J var gräsänka och kom och hälsade på hemma hos oss (L, med make). Vi började med iskall utflykt. När vi sedan återvände till den lilla staden tänkte vi oss en kort shoppingrunda i de få affärer som går att uppbåda. Allt var stängt.

Uppenbarligen stängde alla affärer, och caféet, kl. 14. Stön! Kommer aldrig att vänja mig vid landsorten.Vi fick fika hemma istället.

Kvällen tillbringades sedan i köket och resulterade i en sen middag med för mycket vin. Gunillaklockan och Allmänna Sången lyssnade vi på på radio och blev mer nostalgiska än någonsin.Nu har J återvänt mot huvudstaden för att ta emot och fira hemkomande make som fyller år. Själv tänkte jag ägna dagen åt garderobsrensning och tvätt. Olika falla ödets lotter...

L

Inga kommentarer: