torsdag 21 juni 2007

Hur blev det midsommar?

Båda prästfruarna har den senaste tiden befunnit sig i en dimma av jobb, jobb och åter jobb och inte haft tid för vare sig omvärld, familj, blogg eller annat. Idag lyckades vi dock sammanstråla ett par timmar under eftermiddagen i den kungliga hufvudstaden. Vi ställde oss då frågan, hur blev det midsommar? Var tog maj vägen? Har skolorna slutat? Innebär det här att semestern närmar sig!!!

När detta faktum konstaterats kändes tillvaron betydligt mycket ljusare och vi kunde skiljas åt som två lyckliga fruar. Snart, snart skall också vi få sova på mornarna, bada och göra absolut ingenting.

Uppiggade av denna insikt forsatte Fru J åt ena hållet för att möta man och goda vänner. Fru L åt ett annat mot tåget till den lilla staden. I glädjeyran över den stundande semestern råkade hon dessutom få med sig ett par nya sandaler hem i en påse, kändes som en trevlig belöning för en lång och slitsam vecka.

Midsommarhelgen firar Fru L med man på landet hos goda vänner. Fru J stannar hemma i prästgårdsidyllen och går på bröllop. Självklart kommer vi båda att försöka binda kransar till håret, men ge upp efter fem minuter och sätta blommorna i en vas istället.

Fru L

Inga kommentarer: